среда, 9 марта 2016 г.

Ми чуємо тебе Тарасе, крізь століття


Сьогодні день народження найвідомішого українця, на честь якого у світі встановлено більше 1300 пам'ятників. Саме 9 березня 202 роки тому народився Тарас Григорович Шевченко.

- Життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка сповнений не лише любові до України, а й готовності втілювати цю любов у реальних справах служіння рідній землі. Саме за це на нього чекала нелегка доля в умовах царської неволі, яка, проте, його не зламала,

Творчість Шевченка люблять і знають всі українці, читають  його Кобзаря.

Бібліотекарі сільської бібліотеки провели  акцію «Читаємо Шевченка».   Просили  боромлян на пам'ять прочитати декілька рядків творів Кобзаря. Погоджувалися не всі. Хтось соромився, дехто казав, що вже забули його вірші. Але знайшлися такі, які із задоволенням прочитали невмирущі слова поета.

 

 В бібліотеці  була відкрита книжкова виставка « Великий син великого народу».

Україна - це особистості, які формують обличчя її історії. Всього 47 років прожив Тарас Шевченко. Серед них 24 перебував у кріпацтві, 10 -- на засланнях, практично всі інші -- під жандармським наглядом. Проте все, що зробив Великий Кобзар назавжди залишає його серед живих, утверджує як геніального нашого сучасника і далекоглядного пророка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий