вторник, 17 октября 2017 г.

15 жовтня – Всесвітній день сільських жінок


Осінь дарує нам золото падолисту, різнобарв’я хризантем і своє неповторне свято - Міжнародний день сільських жінок.

 

Ідея проведення Міжнародного дня сільських жінок була запропонована на ІV Жіночій конференції ООН, яка пройшла у 1995 році в Пекіні. Було вирішено щорічно 15 жовтня відзначати цей День під гаслом соціальної допомоги жінкам, що проживають у селі.

 

Жінка в Україні завжди була берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Сільські жінки не лише трудилися в полі та на городі, а й народжували дітей, розмальовували хати, вишивали, робили писанки, пряли, ткали килими. Українки завжди славилися своїм розумом, охайністю, співучістю, вродою. Сільські жінки – це та опора суспільству, що дає не лише матеріальні блага, а й зберігає духовність нації.

 

Не залишилися осторонь цього свята й працівники Боромлянської сільської бібліотеки. Напередодні цього дня, в читальній залі бібліотеки було проведено літературно- годину «Вклонися їй, скажи привітне слово і руки працьовиті поцілуй», на яку були запрошені берегині нашого села. Ведучі свята бібліотекарі розповіли про походження свята, наголосили, що саме в сільських жінок, які дали життя більшості нині сущих українців, на плечах лежать турботи про сім’ю і виховання дітей, хатні справи і справи по домашньому господарству, просто робота та безліч інших справ, про які навіть і не підозрюють жителі міста. Тож Міжнародний день сільських жінок, принаймні, один раз в рік покликаний нагадати суспільству, наскільки воно зобов'язане сільським жінкам і наскільки цінна їх праця.

 

До уваги присутніх була організована однойменна книжкова виставка «ЖІНКА,яка несе на плечах світ».

 

Присутніх щиро привітала зі святом активна учасниця всіх заходів , які проводяться в бібліотеці Солоха Г.І. та розповіла про відомих жінок нашого села.

 

На святі звучали вірші у виконанні сільських поетів: СуковаН.О.,КасяненкоГ.І.,Касяненко О.С.


 

По закінченні свята працівники бібліотеки пригостили учасників ароматним чаєм та солодощами.

 

Щиро вітаємо зі святом Вас, шановні сільські берегині.

 

Велика подяка вам за вашу працю, любов до землі, терпіння й витримку. Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй сільських трудівниць буде належно оцінена.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий