четверг, 12 октября 2017 г.

Козацькому роду нема переводу


Щороку 14 жовтня — на Святу Покрову — в Україні відзначається День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. А починаючи з 2015 року цей день особливо святковий, адже на державному рівні вирішено відзначати День захисника Вітчизни.

     З нагоди цих свят у Боромлянській бібліотеці  була проведена історична година  ‘’ Козацькому роду нема переводу’’.

На початку зустрічі діти прослухали історію українського козацтва, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді. Школярi дізналися про те, хто такі запорожці, про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї, про те, як на Запорізькій Січі молодих  хлопців приймали у козаки. Згадавши минуле, учні знаходили відповіді на запитання патрiотичноi вікторини, присвяченої козацтву. . Діти з великим задоволенням взяли участь в конкурсах, які підготували бібліотекарі.

    Юні козачата - учні 7 класу зачитали кодекс лицарської честі козаків і усі хором присягнули на вірність Вкраїні й народу. Хлоп'ята брали участь у розважально-пізнавальній грі: згадали козацькі пісні та прислів'я.    Бібліотекарі побажали дітям рости здоровими, загартовувати тіло і душу, любити Україну, вивчати  історію і примножувати її славу. За активну участь у бібліотечному заході козачата одержали у подарунок солодощі.





Друга частина заходу була присвячена Дню захисника України. На зустріч з учнями  завітав учасник бойових дій в зоні АТО, підполковник  Микола Андрійович Гонтаренко  .Дуже уважно слухали дiти щиру розповідь гостя про військове сьогодення, нелегкі армійські будні,  про важкі моменти під час боїв, про відносини з місцевим населенням, про підступні вилазки ворога  та задавали багато запитань. Душевна  розповідь  Миколи Андрійовича не  залишила байдужим  жодного з присутнiх,  очi пiдлiткiв свiтилися   гордістю  за  відважних  синів  рідної  землі.









Комментариев нет:

Отправить комментарий